Aki fát ültet, bízik a jövőben

Aki fát ültet, bízik a jövőben

Országfásítási Program

Az Országfásítási Programsorozat keretein belül megrendezett, faültetési népszerűsítő kampány alkalmával csertölgy, oszlopos gyertyán és hegyi juhar sorfákat ültettek Balatonfüreden a Kovászna parkban.

Az eseményen beszédet mondott Dr. Bóka István polgármester, Balatonfüred polgármestere, Kiss Miklós, vidékfejlesztésért felelős államtitkár. A Bakonyerdő Zrt-t Dr. Szekrényes Tamás, termelési- és kereskedelmi vezérigazgató-helyettes képviselte.

Az ültetésen elhangzott, hogy a program keretein belül az állami erdőgazdaságok saját területeiken összesen több mint 550 hektár új erdőt telepítenek hazánkban, ehhez kétmillió facsemetét és csaknem 100 tonna makkot használnak fel.

A mintaprogramhoz 86 település csatlakozott. Vidékfejlesztési Program módosításában az erdőtelepítési támogatásokat 80-130 százalékkal növelték meg, ezekre a forrásokra magán földtulajdonosok és az önkormányzatok egyaránt pályázhatnak. A támogatott ültetések 3-5 év alatt 25 000 hektáros erdőterület-növekedést eredményezhetnek, melyek legfontosabb szerepe a környezetvédelmi és a közjóléti célok megvalósítása.

Az állami erdőgazdaságok közül a Bakonyerdő Zrt. 26 hektár elültetését vállalta Veszprém megyében (Bakonyszűcs, Berhida, Pápa-Salamon, Porva).

A következő figyelemfelhívó faültetésre Pápa városában kerül sor 2019. november 26.-n. Az ültetés résztvevői lesznek, Zambó Péter az Agrárminisztérium Földügyekért felelős államtitkára, Dr. Áldozó Tamás, Pápa város polgármestere és Varga László a Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatója.

Kategória: 

Mi a véleménye az erdőről,
erdőgazdálkodásról?

Részletek itt

Felelősségteljes erdőgazdálkodás

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre! Értesítjük aktuális akcióinkról, eseményeinkről ...