Helytálltak a bakonyi lövészek

Helytálltak a bakonyi lövészek

Ismét sikeresen helyt állt a Bakonyerdő Lövész csapata

Újabb dobogós helyezésekkel büszkélkedhetnek kollégáink, akik az elmúlt időszakban vettek részt a XVI. Jakab-napok keretében megrendezett kombinált lövészetben, valamint az Agrárminisztérium által meghirdetett Erdőgazdaságok közötti Vadász Többtusa Lőbajnokság 3. fordulójában.

A XVI. Jakab-napok keretében megrendezett kombinált lövészetbenismét a Bakonyerdő csapata állhatott a dobogó legfelső fokára. A Budapesti Erdőgazdaság Uzsai lőterén rendezett versenyen a Vizi Norbert, Szabó Csaba, Pölöskei Balázs trió jelentős előnnyel zárta a napot a Kisalföldi Erdőgazdaság és az Uzsai Igazgatóság sportcsapata előtt. A sportrendezvény díjazása a helyszínen zajlott, majd a Jakab-napi programok során a végeredmény a nagyközönség előtt is be lett jelentve. Az egyéni versenyt összetettben Nagy Balázs (KAEG Zrt.) nyerte, aki megelőzte Pölöskei Balázs (Bakonyerdő Zrt.) és Maár Gyula (Vadex Zrt.) teljesítményét.

A SEFAG Zrt. Tókaji lőtere adott otthont július 30-án. 17 csapatból a legtöbb pontot a Vérteserdő Zrt. szerezte, így ők a csákberényi forduló után újra első helyen zártak. Őket követte a Bakonyerdő Zrt. csapata (Vizi Norbert, Benkő László, Szabó Csaba, Pölöskei Balázs), és a harmadik helyezett a Mecsekerdő Zrt. lett.

Társaságunk sportolói ezzel az eredménnyel

tovább növelték esélyeiket az idei 5 fordulós versenyben,

hiszen az I. II. és V. helyezéssel még elérhető közelségben van a dobogóra állás a sorozatban. A csapat felkészültségét mutatja, hogy az öt lövésszámból álló pályán két helyen is a legmagasabb pontszámot érték el a mezőnyben, míg a többi számban is kiegyenlített teljesítményt nyújtottak.  A 3 x 25 korongból álló pályán változatos és technikás korongok voltak, míg a golyós számokban szabadkézből és egylábú lőbotról kellett 0,22 LR fegyverrel 10-10 lövést leadni. A házigazdák kitettek magukért, és a nehézségek ellenére is kiváló házigazdái voltak a fordulónak. A 68 sportlövő egyéni teljesítményében Györök Lajos (Vérteserdő Zrt.) bizonyult a legjobbnak, mellette Papp Norbert (KEFAG Zrt.) és Juhász Lenke (Vérteserdő Zrt.) állhattak fel a dobogóra.

Gratulálunk a helyezetteknek! További sok sikert kívánunk a csapatnak!

Kategória: 

Mi a véleménye az erdőről,
erdőgazdálkodásról?

Részletek itt

Felelősségteljes erdőgazdálkodás

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre! Értesítjük aktuális akcióinkról, eseményeinkről ...