Diadal a lőbajnokságon

Diadal a lőbajnokságon

Hazai győzelem a 25. Magyar Erdőgazdálkodásban Dolgozók Többtusa Lőbajnokságon

2020. július 17-én pénteken, 25. alakalommal került megrendezésre, az immár hagyományossá vált

Magyar Erdőgazdálkodásban Dolgozók Vadász Többtusa Lőbajnokság

versenyprogramja Gyenesdiáson a Bakonyerdő Zrt. Keszthelyi Lövészklubjának szervezésében.

58 versenyző részvételével zajló versenyre az ország számos erdőgazdaságától érkeztek erdész-vadászok. Az indulóknak három területen kellett feladatokat teljesíteniük, a futóvad, az állócél és a korongvadászat során is szerezhettek pontokat. A versenyen nem csak az erdőgazdálkodásban aktív dolgozók, hanem erdészeti középiskolák vagy egyetemek tanulói, valamint már nyugdíjazott vadászok is indulhattak.

A bajnokság célja, hogy az állami erdőgazdaságok szakemberei számára a fegyver, mint munkaeszköz minél vadásziasabb, etikusabb és biztonságosabb használatának gyakorlása, az erdészek és hivatásos vadászok lőtudásának fejlesztése, a lősport népszerűsítése, a vadászkultúra ápolása. Az évek során ide érkezőknek fontos a lőtudás fejlesztése mellett a kapcsolatok ápolása, erdész-, vadászbarátságok elmélyítése is.

A lőbajnokságon számos gyakorlott versenyző vett részt, azonban idén a

Bakonyerdő Zrt. csapatának sikerült diadalmaskodni.

Az egyéni versenyzők között a Vérteserdő Zrt. kollégája Györök Lajos győzött 441 ponttal. Mögötte a második helyen az Egererdő Zrt. munkatársa Nagy Károly 439 ponttal, harmadik helyen a Bakonyerdő Zrt. munkatársa Vizi Norbert 437 ponttal végzett.

A csapatversenyben a Bakonyerdő Zrt, csapatának sikerült megszereznie az első helyet 1648 gyűjtött ponttal.  A csapat tagjai Vizi Norbert (437 pont), Szabó Csaba (434 pont), Pölöskei Balázs (396 pont), Benkő László (381 pont). Második helyen a Mecsekerdő Zrt. csapata végzett 1593 ponttal, Pongrácz Viktor (423 pont), Leupold Arnord ( 404 pont), Ács Péter (386 pont), Józsa István (380 pont) részvételével. Harmadik helyen a NEFAG Zrt. csapata zárt 1590 ponttal, Pap Norbert (434 pont), Dobos József (399 pont), Csernus Zsolt (391 pont), Kindla Norbert (366 pont).

Gratulálunk a versenyzőknek és a csapatoknak az elért eredményekhez.

Média: 

25. alkalommal szervezték meg az erdőgazdálkodók lőversenyét /TV Keszthely/

Kategória: 

Mi a véleménye az erdőről,
erdőgazdálkodásról?

Részletek itt

Felelősségteljes erdőgazdálkodás

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre! Értesítjük aktuális akcióinkról, eseményeinkről ...