Megújult a Kisbetyár

Megújult a Kisbetyár

A Magas-Bakony lábánál húzódó, a hajdani betyárok búvóhelyeként elhíresült Gerence-patak völgyében fekvő Huszárokelőpuszta, 4 hektáros gondozott parkja ad otthont a Bakonyerdő Zrt. Kisbetyár Erdészeti Erdei Iskola épületének.

A 36 fő befogadására alkalmas vendégházként

is működő szálláshelyet és játszóterét az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ Nonprofit Kft. közreműködésével a Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program keretében kapott 57.441.091 forintos támogatással és 5.000.000 forintos önrész kiegészítéssel újította fel az erdőgazdaság.

A népszerű szálláshely

fűtés- és energetikai korszerűsítésével

elérendő legfőbb cél a vendégek igényeinek minél magasabb szintű kiszolgálása volt. A Társaság környezettudatosságának megfelelően az energiatakarékosság és költségcsökkentés jegyében, a korábbi cserépkályhás fűtési rendszer biztonságosabbá tétele, automatizálhatósága, az épület energetikai korszerűsítése homlokzati hőszigeteléssel, nyílászárók cseréjével, megújuló energia felhasználásával, hőszivattyús fűtés kiépítésével és a tetőn elhelyezett napelemrendszer segítségével valósult meg.

Új eszközök beszerzésére is sor került,

a szobákban teljes egészében kicserélődtek a berendezési tárgyak, bútorok, az erdei iskolához kapcsolódóan bővülnek a játszótéri elemek. Drótkötélpálya, csúszdával, mászófallal ellátott kéttornyú vár és háromüléses hintaállvány csábítja majd játékra a vendégként ide érkező gyermekeket. Az erdőpedagógiai foglalkozások alkalmával használt eszközök egy része is kibővült, új távcsöveket használhatnak az erdei iskolás csoportok az izgalmas vadles program keretében.

A megvalósult fejlesztés révén, Társaságunk erdei iskolája és egyben vendégháza igazodni tud azokhoz - a látogatók által megfogalmazott -, már-már elvárt igényekhez, hogy korszerű körülmények között, a kényelem biztosítása mellett megmaradhasson az erdei élmény lehetősége is. Szálláshelyünk a négy évszakot átölelve várja a természetet kedvelő, nyugalomra és kikapcsolódásra vágyó gyerekcsoportokat, családokat, baráti társaságokat.

Térkép: 

Kategória: 

Mi a véleménye az erdőről,
erdőgazdálkodásról?

Részletek itt

Felelősségteljes erdőgazdálkodás

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre! Értesítjük aktuális akcióinkról, eseményeinkről ...