Munkálatok a megújuló Koloska-völgyben

Munkálatok a megújuló Koloska-völgyben

Bakancsos Barangolás Bakonytól a Balatonig

témájú GINOP pályázat forrásaiból a Bakonyerdő Zrt. az elkövetkezendő hetekben megkezdi a felújítási munkálatokat a Koloska-völgyben.

Túrázók és családi kirándulások kedvelt célpontja a Koloska-völgyi Kirándulóerdő 2004-ben nyerte el jelenlegi formáját, azonban mára már eljárt az idő az erdei bútorgarnitúrák és berendezések felett, állékonyságuk évek óta romlott.

A Bakonyerdő Zrt. szakemberi ezért felmérték, megvizsgálták a rönkbútorok és egyéb berendezések állapotát, és a felújítás mellett döntöttek. A munkálatok több lépcsőben kerülnek elvégzésre. Előreláthatólag a

július 13. és július 31.

közötti időszakban történik a rönkpadok és rönkasztalok cseréje, a tűzrakóhelyek korszerűsítése, a tanösvényen található információs táblák tartószerkezetének és az erdei tornapálya állomásainak felújítása.

Sajnálatos módon a völgyben is megjelent a kőrispusztulás, mely a magas kőris fafajok száradását, pusztulását okozza. A Gyermek Jézus szentély szomszédságában álló patakparti kőrisfák közül sok áldozatul esett, így veszélyt jelentenek a látogatókra. A biztonság és a balesetek megelőzése érdekében, a felújítási munkákkal párhuzamosan ezen faegyedek, valamint a tűzrakóhelyek fölött lévő öreg akácfák kitermelését is elvégzik a szakemberek. Jó hír viszont, hogy ezt a

turisztikailag frekventált területet július végére megújult formában,

ismét birtokba vehetik a természetkedvelő látogatók, családok, baráti társaságok.

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fentiek miatt az említett időszakban lezárások előfordulhatnak, ill. nem biztos, hogy a megszokott rönkbútorokat a helyükön találják.

Kérjük türelmüket és megértésüket, hogy néhány hét múlva a megújult kirándulóerdőnek közösen örülhessünk!

Letölthető dokumentumok: 

Kategória: 

Mi a véleménye az erdőről,
erdőgazdálkodásról?

Részletek itt

Felelősségteljes erdőgazdálkodás

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre! Értesítjük aktuális akcióinkról, eseményeinkről ...