Több ezer ásvány és sok újdonság vár

Több ezer ásvány és sok újdonság vár

Színes programokkal, sok újdonsággal várja látogatóit a Gyenesdiáson található Természet Háza látogatóközpont június 15-től, minden nap 9:00 és 18:00 közötti időszakban.

Keszthelyi-hegység élővilágát bemutató látogatóközpontban lehetőség nyílik az élő és élettelen természet megismerésére, környezeti nevelési programokon való részvételre. A központ információs pontként is funkcionál a térségbe érkező vendégek számára, segítve ezzel a bakancsos-, kerékpáros és lovas turizmus élénkülését. Az interaktív látványelemekkel, fotóillusztrációkkal, akusztikus és vizuális effektekkel, élethű diorámákkal színesített kiállítás korosztálytól függetlenül felejthetetlen élményt nyújt a látogatók számára.

A Természet Háza, a látogatóközponttól kb. 400 méterre található Festetics Imre Állatparkkal szoros együttműködésben komplex képet nyújt a növény és állatvilágról.

Új játszótér épült a Természet Háza udvarára, és az Állatpark játszótéri elemi is megújultak, amiket a látogatók ingyenesen használhatnak, amennyiben jegyüket megváltják pénztárunkban. Továbbá ingyenes parkolást és mosdó használatot biztosítunk mindenkinek. A szabadidő színes eltöltését a játszótér mellett, az udvaron elhelyezett mobil sporteszközökkel is igyekszünk biztosítani.

A Kárpát-medence ásványai is beköltöztek a Látógatóközpontba!

Kövecses-Varga Lajos 12.000 darabos magángyűjteménynek egy része a Természet Háza vetítőtermében látható. 19 vitrinben 305 ásványt tekinthetnek meg az érdeklődök, melyek közül egyes darabokat eladásra kínál a gyűjtő. Magyarország, a Nagyvilág, a Felvidék, Kapnikbánya és egyéb erdélyi pl.: óradnai, nagybányai, felsőbányai ásványok is bemutatásra kerülnek. A kihelyezett ismertető táblákon az iskolás korosztály betekintést nyerhet az ásványok világába, és apróbb ásványok közül ők is kedvükre vásárolhatnak.

Kövecses-Varga Lajos 45 éve tartó szorgalmas, kitartó munkájának köszönhetően mára hazánk legismertebb és legszebb magángyűjteményével rendelkezik. Világhírűvé vált gyűjteménye 1986 júniusa óta Siófok városában látható. Az államilag védett gyűjtemény kiállítótáróiban mintegy 3000 ásványt csodálhatnak meg a látogatók.  

Bővebb információ a gyűjtőről és munkásságáról az alábbi weboldalon érhető el: http://asvanymuzeum.hu/.

Média: 

Ásványkiállítással nyitott a Természet Háza /TV Keszthely 2020.06.23./

Kategória: 

Mi a véleménye az erdőről,
erdőgazdálkodásról?

Részletek itt

Felelősségteljes erdőgazdálkodás

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre! Értesítjük aktuális akcióinkról, eseményeinkről ...