Juhász- és pásztorkutyák Kiállítása Sárosfőn

Juhász- és pásztorkutyák Kiállítása Sárosfőn

A Bakonyerdő Zrt. és a Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesülete idén is megrendezte a Juhász- és pásztorkutyák CAC Kiállítását. Államalapításunk ünnepén, augusztus 20-án ismét színes programokkal vártuk a kutyabarát érdeklődőket. Az ünnepélyes megnyitón a vendégeket Varga László vezérigazgató köszöntötte elsőként a vendégeket. Hangsúlyozta, hogy az erdészek, vadászok életében is rettentő fontos szerepet játszik a kutya, szinte elképzelhetetlen a munkájuk négylábú barátaik nélkül. V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár is megtisztelte rendezvényünk, aki elmondta, hogy magyar értéktárba emelték a magyar kutyafajtákat, mint a puli, pumi, mudi, komondor, kuvasz, magyar agár, erdélyi kopó, drótszőrű és simaszőrű vizsla. A pásztor, terelő és vadász kutyák tulajdonságainak megőrzése érdekében a nemrég megalakul Hungarikum bizottság együttműködésben dolgozik a tenyésztő szervezetekkel – ismertette V. Németh Zsolt. Udvardiné Lukács Ilona a szakmai szervezet részéről megköszönte a szervezők munkáját és ismertette a nap programját.

A délután kezdődő Best in Show-t a rendezvény fővédnöke. Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter nyitotta meg. A Miniszter hangsúlyozta, hogy a felelős kutyatartás gyermekeinket felelős gondolkodásra sarkallja. Értékeink megbecsülésével hozzájárulunk ahhoz is, hogy államunk erős maradjon – mondta a Fővédnök. A versenyen összesen 168 kutya mutatkozott be, melyből egy komondort választottak a legszebb magyar pásztorkutyának, őt követte egy Welsh Corgi Pembroke, a harmadik helyet egy szamojéd érdemelte ki. A fővédnöki különdíjat egy bébi puli kapta, Veszprém megyei legszebb kutyájának pedig egy mudit választott Varga László vezérigazgató.

A kutyák mellett erdei iskolás programokkal, rendőrségi bemutatóval, elsősegélynyújtás bemutatóval és tűzoltóautóval vártuk a kisebbeket.

Média: 

Hazai Vadász 2016.09.03-i adás: Juhász és pásztorkutyák CAC kiállítása
VTV Pápa 2016.08.26.-i adás 20:30-tól: Magazin, Péntek-Kultúra

Kategória: 

Mi a véleménye az erdőről,
erdőgazdálkodásról?

Részletek itt

Felelősségteljes erdőgazdálkodás

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre! Értesítjük aktuális akcióinkról, eseményeinkről ...