Díjazott lett Látogatóközpontunk

Díjazott lett Látogatóközpontunk

Látogatóközpont kategóriában három nyertes hirdettek a Földművelésügyi Minisztérium, a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Turizmus Zrt. közös, „Az év ökoturisztikai létesítménye 2015” pályázatán. A pályázaton III. helyezést ért el Látogatóközpontunk.

Idén hatodik alkalommal adták át „Az év ökoturisztikai létesítménye” kitüntető címet, melynek díjátadó ünnepségére szeptember 27-én - a Turizmus Világnapján - került sor az OMÉK 2015 keretein belül. A pályázat célja az volt, hogy az ökoturisztikai létesítmények kínálatuk látogató- és családbarát jellege alapján mérettessenek meg. A Bakonyerdő Zrt. Természet Háza Látogatóközpontjával indult a megmérettetésen, melyen 14 pályamunka közül a III. helyet érdemelte ki. A pályázat lebonyolításában közreműködő szervezetek egy-egy delegáltjából álló szakmai munkacsoport bírálta el a beérkezett pályázatokat. Az előzetes értékelés során a bírálóbizottság vizsgálta, hogy a létesítmények mennyire felelnek meg a ökoturizmus alapelveinek. A második fordulóba jutott pályázatokat helyszínbejárás során értékelték, látogató- és családbarát jellege alapján. 

A díjat Kiss Gábor gazdasági vezérigazgató-helyettes és Sali Éva, Természet Háza Látogatóközpontunk munkatársa vette át Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi minisztertől, dr. Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkártól és Dr. Faragó Péter a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatójától.

A díjátadón elhangzott rólunk:

„A Természet Háza Látogatóközpont 2014 őszén nyitotta meg kapuját Gyenesdiáson a Bakonyerdő Zrt. Keszthelyi-hegységbeli ökoturisztikai fejlesztésének utolsó állomásaként. A látogatóközpontban a Keszthelyi-hegység élővilágát, természeti értékeit megismerni vágyók az interaktív látványelemekkel, fotóillusztrációkkal, akusztikus és vizuális effektekkel és élethű diorámákkal színesített kiállítás bejárása során bepillantást nyerhetnek a hegység lakóinak világába. A bemutatótéri installáció és az építészeti megoldások összehangoltak, az ismeretterjesztő anyagok a különböző korosztályok számára szólóan, többféle formában vannak kialakítva. A multimédiás, interpretációs elemekkel ellátott kiállítás többfunkciós térként kezelhető, amelyhez kapcsolódik egy vetítőterem és egy foglalkoztató terem is, ahol a gyerekek izgalmas természetismereti programokon vehetnek részt.”

Hol is található?

Címünk:
8315 Gyenesdiás, Dornyai u. 4.

Weboldalunk:
http://termeszethaza.bakonyerdo.hu

Kérjük, látogasson el a Természet Házába és győződjön meg saját szemével a Keszthelyi-hegység páratlan természeti értékeiről.

Kategória: 

Címkék: 

Mi a véleménye az erdőről,
erdőgazdálkodásról?

Részletek itt

Felelősségteljes erdőgazdálkodás

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre! Értesítjük aktuális akcióinkról, eseményeinkről ...