Május 15.-én megnyitotta kapuit az állatpark

Május 15.-én megnyitotta kapuit az állatpark

Május 15.-én megnyitotta kapuit a Festetics Imre Állatpark Gyenesdiáson

Keszthely és Gyenesdiás között található 4,2 hektáros területen őshonos állatfajokat és hazai nagyvadakat bemutató park, a korlátozások enyhülésével ismét megnyitotta kapuit.

A Bakonyerdő Zrt. által működtetett Festetics Imre Állatpark, május 15.-től minden nap 9:00-16:00 közötti időszakban várja vendégeit.

Hogy mi mindennel találkozhat, aki ellátogat az Állatparkba?

A háziállatok között olyan szarvasmarhafajtákat, mint a magyar szürke, a magyartarka, a juhfajták közül a ciktát, a cigáját, a magyar rackát, a magyar merinót. Számos más fajta is él itt, például kisbéri félvér, nemesített magyar kecske, magyar szamár, magyar tyúk- és pulykafélék, vízi szárnyasok – magyar kacsa, magyar fodros lúd –, gyöngytyúk. A magyarországi vadfajok közül a gímszarvas, a dámszarvas és a muflon színesíti az állatállományt.

Az állatpark tavasztól őszig minden korosztály számára tartogat hasznos elfoglaltságot és pihenési lehetőséget. Padokon, kiülőkön lehet megpihenni a programok között, a büfében pedig felfrissülhetnek a vendégek, a kávé- snack- és üdítő automaták nyújtotta széles választékból.

A játszótéri elemek felújítása, cseréje jelenleg is zajlik, ezért néhány napig a szolgáltatások ebből kifolyólag kisebb korlátozások mellett vehetőek igénybe. Az állatsimogatónk a járványügyi helyzetre való tekintettel határozatlan ideig zárva tart.

Bízunk benne, hogy hamarosan már megújult teljes valójában birtokba vehetik az érdeklődök kültéri eszközeinket, de addig is Állatparkunk lakói nagy érdeklődéssel fogadják a látogatókat.

A bezárás alatt több új jövevény is érkezett. A juhoknál is, de a legnagyobb szenzáció a szürke marháknál lévő bikaborjú születése jelentette. Április végén született meg ez a jószág és az elmúlt évek sikerére való tekintettel úgy gondoltuk, hogy egy névadó pályázatot hirdetünk. Ennek értelmében, a termeszethazabakonyerdo.hu címre várjuk a névötleteket, június 3.-ig. A jelentkezés feltétele a név ill. az életkor megadása, valamint személyenként legfeljebb két névötletet várunk. A kis bikaborjú 19 napos. Jól érzi magát az állatpark szürke marháknak elkülönített részén anyja közelében.

A természetbe kikapcsolódni vágyók biztonsága most a legfontosabb, így a szolgáltatások egyelőre korlátozottan a szükséges járványügyi óvintézkedések betartása mellett működnek.

További információ:

https://www.bakonyerdo.hu/okoturisztika/allatbemutatok/festetics-imre-allatpark

Média: 

Nyit a Festetics Imre Állatpark /TV Keszthely/

Címkék: 

Mi a véleménye az erdőről,
erdőgazdálkodásról?

Részletek itt

Felelősségteljes erdőgazdálkodás

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre! Értesítjük aktuális akcióinkról, eseményeinkről ...