Facsemeték az Önkormányzatoknak

Facsemeték az Önkormányzatoknak

Már egyetlen fa elültetésével, kisebb facsoportok létrehozásával, a belterületi fásítással hozzájárulunk közös céljaink eléréséhez: az egészségesebb környezet megteremtéséhez, az élhetőbb települések kialakításához és a klímaváltozás hatásainak enyhítéséhez.

Ezt a célt szolgálja az Agrárminisztérium Országfásítási Program keretében meghirdetett

Településfásítási Programja,

emellett a Vidékfejlesztési Program, a Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv, valamint az Éghajlatváltozási Cselekvési Terv is. A Településfásítási Program célja elsősorban a közterületek, valamint az óvoda- és iskolaudvarok, oktatási és önkormányzati intézmények területének fásítása

Ezen célok megvalósításához a társadalmi felelősség vállalás jegyében a Bakonyerdő Zrt. is csatlakozni kívánt, ezért 2021. tavaszán

2 és 3 éves erdeifenyő csemetéket adományozott

a működési területén található települések Önkormányzatainak, közintézményeknek és egy alapítványnak. Erdőgazdaságunk Nyírlaki csemetekertjében apró magokból, több éves gondosan nevelése után kerültek ki a felajánlott kis facsemeték.

Társaságunk a lehetőségről levélben tájékoztatta az érintett települések Önkormányzatát, akik az általuk igényelt csemete mennyiségét megküldték számunkra. Több, mint 30 település élt a lehetőséggel és a rendelkezésre álló 38.000 csemetéből közel 20.000 db kis fácska került átadásra az elmúlt napokban. Kisebb 50 db-s és a nagyobb 1000, 2000, vagy akár 6000 db -s mennyiségeket erdész kollégáink személyesen szállították le, szakmai tanácsaikkal segítve az ültetési munkákat.

Aki fát ültet, bízik a jövőben. Magyarországon egy évszázada folyamatosan nő az erdőterületek nagysága, aminek az utóbbi két évben az Országfásítási Programmal adott új lendületet. A magyar erdőgazdálkodók munkájának eredménye több mint 2 millió hektár élő erdő, az ország területének több mint egyötöde. Ezek az erdők a társadalmat szolgálják, hiszen biztosítják az ország faellátását, tulajdonosaiknak megélhetést jelentenek, megőrzik a természetes és egészséges környezetet, védenek a klímaváltozás hatásai ellen, valamint egészséges kikapcsolódásra adnak lehetőséget.

Média: 

Veszprém TV híradása (2021.04.09)

Kategória: 

Mi a véleménye az erdőről,
erdőgazdálkodásról?

Részletek itt

Felelősségteljes erdőgazdálkodás

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre! Értesítjük aktuális akcióinkról, eseményeinkről ...