Év erdésze verseny Bakonyerdei fordulója

Év erdésze verseny Bakonyerdei fordulója

A Bakonyerdő Zrt. erdészei 2021. július 29-én Huszárokelőpusztán mérték össze tudásukat, hogy eldőljön

ki képviseli az Erdőgazdaságot a 2021. évi országos „Év Erdész” verseny döntőjében.

A versenyen a Bakonyerdő Zrt. 15 kollégája vett részt, akiket Váradi József erdőgazdálkodási és természetvédelmi főmérnök köszöntött. A rajtszám kihúzást követően a 7 Erdészet versenyzői 11 versenyszámban bizonyították felkészültségüket.

A megnyitó után több témát felölelő elméleti feladatsor kitöltése következett, amit egy komplex felismerés versenyszám követett.

A nap további részében a terepen álltak helyt kollégáink, akik az alábbi feladatok elvégzésével adtak számot tudásukról: erdőfelújítás leírása, állományleírás, famagasság és fatérfogat becslés, élőfakészlet meghatározása körlapösszeg mérésével, gyérítés jelölés, erdőkár becslés, választékolás, rönk számbavétel, sarang számbavétel, távolságbecslés és trófeaminősítés.

A szakmai napot három előadás tette még tartalmasabbá. Dr. Ódor Péter ökológus, Magyar Tudományos Akadémia doktora beszélt kollégáinknak az Erdődinamikai ismeretekről a mérsékelt övi erdőkben, a természetes erdődinamikát közelítő erdőgazdálkodáshoz szükséges ökológiai alapokról. Kovács Béla természetvédelmi főelőadó képekkel illusztrálva mutatta be a természeti értékek és védelmük jelenlegi helyzetét a Bakonyerdő Zrt. erdőgazdálkodásában. Biró János birtokügyi osztályvezető szakmai beszélgetést megindító előadásában az Átalakító és örökerdő kezelési tervek tartalmával, tudnivalóival és végrehajtásával ismertette meg a terepen dolgozó kollégákat.

A tartalmas, NFK által is akkreditált, jó hangulatú, barátságos szakmai továbbképzés eredményhirdetéssel zárult. A helyezések az alábbiak szerint alakultak:

Egyéni helyezettek:

  1. hely: Felhoffer Péter, Bakonyszentlászlói Erdészet
  2. hely: Buzás Richárd; Devecseri Erdészet
  3. hely: Pap Armand; Farkasgyepűi Erdészet

Csapathelyezések:

  1. hely: Bakonyszentlászlói Erdészet: Felhoffer Péter; Torkos Péter
  2. hely: Bakonybéli Erdészet: Piller Rajmund; Horváth Martin
  3. hely: Devecseri Erdészet: Buzás Richárd; Horváth Péter

A KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. és az Országos Erdészeti Egyesület szervezésében
2021. augusztus 24-25. között megrendezésre kerülő országos versenyen Felhoffer Péter, a Bakonyszentlászlói Erdészet kerületvezető erdésze fogja képviselni a Bakonyerdő Zrt-t.

Gratulálunk a versenyzőknek és a helyezetteknek! Gratulálunk kollégáinknak!

Kategória: 

Mi a véleménye az erdőről,
erdőgazdálkodásról?

Részletek itt

Felelősségteljes erdőgazdálkodás

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre! Értesítjük aktuális akcióinkról, eseményeinkről ...