Wood industry

Bakonyerdő Zrt.’s scope of activities, branches and business philosophy are all built on conscious wood industry activities, taking into account the centuries-long traditions of wood processing in the Balaton Uplands and the Bakony regions. The essence of this philosophy is to continuously improve wood processing and to satisfy the needs of modern times using environmentally conscious production methods.

Természetesen fából

BEFAG Parkettagyár

A kiváló minőségű és hatékony gyártás, a piacképes és keresett termék előállítása érdekében elengedhetetlen a technológiai fejlesztés. Ezt szem előtt tartva folyamatos a beruházás a BEFAG Parkettagyárunkban. Minden fejlesztésünk az akkor ismert legmodernebb elvek szerint készült. Ennek köszönhetően több esetben elsőként rukkoltunk elő az országban újdonságnak számító (Pan-Loc záródású, antibakteriális felületkezelésű) parkettával. A minőséget magas szinten tartjuk, amivel megalapoztuk piaci sikereinket. Erőfeszítéseink nem maradtak visszhang nélkül: a BEFAG parketta Magyar Termék Nagydíjat kapott.

Nehéz és kockázatos lépést tettek elődeink azzal, hogy 1976-ban elindították a parkettagyártást Zalahalápon. Olyan, magas színvonalú termelési kultúrát honosítottak meg az üzemben, amit nem volt elég elsajátítani, hanem megkövetelte a folyamatos fejlődést, fejlesztést. A kezdetekkor alkalmazott technológia már a 80-as évek végére elavulttá, versenyképtelenné vált.

Társaságunk vezetése mindezt felismerve egy új gyár építése mellett döntött. Az akkor ismert legmodernebb technológiai elveknek megfelelő üzem 1990-ben kezdett működni. A gazdasági rendszerváltás új – immár nem csak hazai, hanem egyre több külföldi – versenytársat hozott, amelyek úgyszintén a kor elvárásainak megfelelő termékeket tudtak előállítani.

A piaci verseny és a fokozódó minőségi elvárások következtében Zalahalápon ismét új kihívásokkal szembesültünk. A BEFAG parketta piaci helyzetének stabilizálása érdekében további technológiai korszerűsítés mellett döntöttünk. 1998-2002 között a készparketta fedőréteg gyártását modernizáltuk, amivel teljes egészében felváltottuk az eredetileg telepített technológiát. Ebben az időszakban további gépeket, berendezéseket vásároltunk, beruházásaink a minőségi előrelépés érdekében történtek.

A 2004. év végén kezdődött újabb modernizációs program eredményeként már a hagyományos termékszerkezetünk is megváltozott. A termelés korszerűsítésének, a versenyképesség megőrzésének, illetve javításának érdekében megvásároltuk az európai piacokon egyre jobban hódító, mechanikusan önzáródó parketta profilok egyikének a gyártási jogát a piacvezető, svéd Välinge Innovation AB cégtől.

2005 tavaszán, az országban elsőként kezdtük meg a PanLoc rendszerű, önzáró készparketta gyártását. A versenyképesség fokozása érdekében még ebben az évben új felületkezelő technológiát adtunk át, ami további minőségjavulást eredményezett. A felületkezelő gépsor biztonságos működéséhez új lakkfelhordó gépeket szereztünk be, valamint üzembe állítottunk egy köztes lakkcsiszolót, melyekkel tovább javult a parketta minősége. E beruházás lehetővé tette, hogy akár már hét rétegben kerüljön felületkezelő anyag a késztermékre.

A piaci igényeknek megfelelően a termelésből egyre nagyobb volument kapott a PanLoc parketta, miközben a hagyományos termékeinktől (létezik a csaphornyos zárodású, ami nem öszekeverendő a régi csaphornyossal, valamint továbbra is van osztott és osztatlan) sem kívántunk megválni.

A régi fűrészüzem átalakításával 2008-ban adtunk át egy minden igényt kielégítő készáru raktárat. Még ebben az évben megvásároltunk egy hasító körfűrészt, ami vékony öt lamella egyidejű termelékeny gyártására alkalmas. Ezzel egyidőben a gyalult fedőréteg rakatolására automata robotot építettünk be. 2008-2009-ben a gyár összes anyagmozgató gépét újakra cseréltük.

Valljuk, a piaci követelményeknek való megfelelés érdekében a technológia folyamatos fejlesztése, az állandó megújulás elengedhetetlen. Ennek megfelelően 2010-ben újabb nagyszabású beruházás sorozat kezdődött. 2011-ben adtunk át három új Hildebrand rendszerű szárító kamrát, amivel nem csak a szárító kapacitás bővült, hanem a szárítás minősége is javult. Az év végén egy komplett felület előkészítő és felületkezelő gépsort állítottunk üzembe. Az új gépsor üzembe helyezésével lehetővé vált a különböző felületrendszerek alkalmazása (mint például zárt lakkozott, nyitott lakkozott, olajos, olajhatású, színezett, pácolt, strukturált, meszezett), mellyel a piacon felmerülő szinte összes igényt ki tudjuk elégíteni. A soron csaknem 100 méter hosszon halad a parketta, mire elnyeri végső felületét. A felrakást és leszedést egy-egy automata robot végzi.

Az innovációt tartalmazó fejlesztéseink eredményeképpen az antibakteriális bevonatrendszerrel készülő parkettánk 2011-ben megkapta a Magyar Termék Nagydíjat. Ezt a megoldást ma már minden lakkozott termékünknél alkalmazzuk.

A díj, ami munkánk elismerésének záloga, nem tett kényelmessé bennünket. Ellenkezőleg! Arra sarkall, hogy az általunk vállalt úton haladva további korszerűsítéseket tegyünk a hatékony és magas minőségű termelés érdekében, amivel ismertebbé tudjuk tenni a BEFAG parketta márkanevet a piacon.

A technológiai átrendezést és ésszerűsítést követően a végmegmunkáló gépsorunkat áthelyeztük egy tágasabb, minden igényt kielégítő infrastruktúrával ellátott csarnokrészbe, elősegítve ezzel is a minőség és termelékenység növelését. Eközben épületeink nagy részét kívülbelül felújítottuk, és elkészült az új bemutatótermünk is, amit a BEFAG Parkettagyárban, Zalahalápon hoztunk létre.

Munkánk eredményeként a BEFAG márkanév Európa-szerte sok szakkereskedő, építő és építtető, valamint lakástulajdonos számára jelenti a tetszetős és megbízható minőségű készparkettát. A korszerű és folyton megújuló termékválaszték, a kiváló használati érték, a környezet tisztelete és védelme mellett, messzemenőkig elkötelezettek vagyunk vásárlóink igényei iránt. Akár olyan különlegességek legyártására is képesek vagyunk, mint a felületkezelt kasmír, vagy igényelt egyedi színű termék.

Távlati terveinkben szerepel a fedôréteg sorunk átrendezése, korszerûsítése, a préstechnológiánk teljes megújítása. Mindezek eredményeképpen termelékenyebben, akár új méretû termék elôállítására is képesek leszünk a további vevôi igények kielégítése érdekében. A BEFAG Parketta, mint márkanév kötelez bennünket, a jó hírnév öregbítésére.

Kategória: 

Címkék: 

BEFAG Parketta, AkciókHírek

Új fedőréteg gyártósort avattunk
Új fedőréteg gyártósort avattunk

2018. március 7-én került sor parkettagyárunk legújabb beruházásának, az új fedőréteg gyártósornak ünnepélyes átadására. A parkettagyár 1976-ban létesült, így már több, mint 40 éve van jelen a piacon. A BEFAG márkanéven forgalmazott készparketta magas minőségű, keresett és elismert termék, ugyanakkor a piacon maradás, az elismertség megtartása folyamatos fejlesztést igényel.

Születésnapot ünnepeltünk Zalahalápon
Születésnapot ünnepeltünk Zalahalápon

A BEFAG Parkettagyár a 40 éves születésnapját család napi rendezvény keretében ünnepelte meg 2016. szeptember 17-én, szombaton. A gyár dolgozói és családtagjai kaptak meghívást a rendezvényre.

A több évtizedes tradíció

Franciavágási Fűrészáru Gyár

Franciavágás a Bakony lábánál, a Pápát Zirccel összekötő közút mellett, Pápától 15 kilométer távolságra található. A Franciavágási Fűrészáru Gyár mintegy 14 hektár területen működik. Elhelyezkedése a jó minőségű és összetételű alapanyag közelsége, valamint az országos közúti és vasúti hálózathoz való kedvező kapcsolódása miatt ideálisnak mondható.

Parquet, Fűrészáru, AkciókNews

Új fedőréteg gyártósort avattunk
Új fedőréteg gyártósort avattunk

2018. március 7-én került sor parkettagyárunk legújabb beruházásának, az új fedőréteg gyártósornak ünnepélyes átadására. A parkettagyár 1976-ban létesült, így már több, mint 40 éve van jelen a piacon. A BEFAG márkanéven forgalmazott készparketta magas minőségű, keresett és elismert termék, ugyanakkor a piacon maradás, az elismertség megtartása folyamatos fejlesztést igényel.

Születésnapot ünnepeltünk Zalahalápon
Születésnapot ünnepeltünk Zalahalápon

A BEFAG Parkettagyár a 40 éves születésnapját család napi rendezvény keretében ünnepelte meg 2016. szeptember 17-én, szombaton. A gyár dolgozói és családtagjai kaptak meghívást a rendezvényre.

Rönkvágó beruházás Franciavágáson

Filozófiánk tudatos faipari tevékenységre épül, melynek során természetesen figyelembe vesszük a Bakonyban évszázados hagyományokkal rendelkező fafeldolgozást.

Mi a véleménye az erdőről,
erdőgazdálkodásról?

Részletek itt

Felelősségteljes erdőgazdálkodás

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre! Értesítjük aktuális akcióinkról, eseményeinkről ...