NO-STORY

NO-STORY

Balesetmegelőzés összefogással!

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság kezdeményezésére a közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében a helyi és a megyei balesetmegelőzési bizottság elhatározta, hogy vállalatok, a Csopaki Önkormányzat és civil szervezetek támogatásával az érintett veszélyes útszakaszon figyelemfelhívó óriásplakátokat helyez el.

A Balatonfüredi vagyonvédelmi közalapítvány és a Bakonyerdő Zrt. anyagi támogatásával a Állami Közútkezelő segítségével sikerült a projektet megvalósítani. A Balatonfüredi Rendőrkapitányság még 2019 tavaszán rajzpályázatot hirdetett a környék általános iskolái számára

NO-STORY – Legyen BALESETMENTES a Nosztori!

címmel, melynek célja olyan alkotások elkészítése volt, ami a mindennapok közlekedőit figyelmeztetik az érintett útszakasz veszélyeire. A rajzpályázat első helyezettjének, a balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskola hatodik osztályos tanulójának, Horváth Ákosnak a pályaműve került rá a táblákra, melyeket 2019. december 3-án 14 órai kezdettel sajtónyilvánosság előtt adtak át.

A rendezvény előtt Regdon László rendőr ezredes, a Balatonfüredi Rendőrkapitányság vezetője egy kerekasztal-beszélgetésre hívta össze a közlekedésrendészeti szakembereken kívül a közúti közlekedés biztonságáért felelős, illetve abban érintett további szervezetek képviselőit ahol  részt vett, Dr. Szekrényes Tamás vezérigazgató helyettes  és Némethi Kálmán erdészeti igazgató úr is a Bakonyerdő Zrt. részéről.

Vezérigazgató helyettes úr hozzászólásában hangsúlyozta, hogy szívesen segítettek a veszélyes hely biztonságosabbá tételében. A Bakonyerdő Zrt. korábban már a

vadriasztó prizmák kihelyezésével és a közút és erdő találkozásának kitisztításával

is aktívan segítette a balesetmegelőzést, és a jövőben is támogat minden olyan kezdeményezést, amely a biztonságos közlekedést szolgálja.

A rendőrkapitány köszönetet mondott a megjelenteknek a táblák elkészítésében és azok kihelyezésében nyújtott segítségükért, támogatásukért. A táblák helyszínén Vancsura Miklós r. alezredes Rendészeti osztályvezető tájékoztatta a vendégeket a kapitányság konkrét rendészeti és megelőzési feladatairól, eszközeiről és megköszönte a projekt résztvevőinek a támogatást.

Média: 

Füred TV - Balatonfüredi diák rajzával hívják fel az autósok figyelmét a Nosztori veszélyeire

Térkép: 

Kategória: 

Mi a véleménye az erdőről,
erdőgazdálkodásról?

Részletek itt

Felelősségteljes erdőgazdálkodás

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre! Értesítjük aktuális akcióinkról, eseményeinkről ...