Nemes hagyomány Hubertlakon

Nemes hagyomány Hubertlakon

Hubertlaki kereszt kitüntetettek a Fuchs Antal Emléknapon

Immár hatodik alkalommal rendezte meg a Bakonyerdő Zrt., a Verga Zrt. és a Veszprém Megyei Vadászkamara hagyománnyá nemesült megemlékezését Hubertlakon, a Hivatásos vadászok emlékoszlopánál.

A novemberi ősz közepén megtartott eseményt, a Bakony Vadászkürt Egylet kürtszignálja nyitotta meg. Varga László vezérigazgató köszöntőjében elmondta, hogy erdőgazdaságunk szakszemélyzete erdészként és vadgazdálkodóként is, hivatása szerint rá ruházott felelőséggel és küldetéssel fáradozik azon, hogy a természetes táj, mint életközösség részeként a vadállományt és minőségét folyamatosan javítva fenntartsa. Továbbra is szükséges a civil társadalomban annak tudatosítása, hogy a vadászat nem pusztán sport, szórakozás, hanem fontos gazdasági tevékenység is, amely a vadállomány átgondolt, szakmai alapokon nyugvó kezelésével hosszú távon gazdaságosan, az erdőgazdálkodási és természetvédelmi elvárásokkal összhangban végezhető.
 

Ezen munkához járulnak hozzá hivatásos vadász kollégáink, szakértelmükkel, szorgalmukkal, elhivatottságukkal, kitartó lelkesedésükkel ebben a folyamatosan változó, rohanó világban.

Ugron Ákos a Verga Zrt. vezérigazgatója és Dr. Szekrényes Tamás a megyei vadászkamara hivatásos vadász elnöke is hasonló szavakkal méltatta a vadgazdálkodásban dolgozó szakemberek törekvéseit.
 

A köszöntő beszédek elhangzása után került sor a Hubertlaki Kereszt kitüntetések átadására. A kitüntetést minden évben az arra érdemes, munkáját kiemelkedően végző hivatásos vadász számára adományozzák. Idei évben a kitüntetettek voltak, Süveges György a Bakonyerdő Zrt. Pápai Erdészetének Magyarpolányi-vadászkerületének kerületvezető vadásza, Johanidesz Péter a Verga Zrt. Királyszállási Erdészetének kerületvezető erdésze, kerületvezető vadásza és Maróti Béla, aki jelenleg a FELHŐ Veszprémi Vadász és környezetvédelmi Egyesület elnöke, okleveles vadgazda, fél évszázadon át hivatásos vadász.
 

A megemlékezés zárásaként a Hubertlaki emlékoszlopnál koszorút helyezetek el az erdőgazdaságok vezetői, az Országos és Megyei Vadászkamara képviselői.

Az Emléknap eseményeinek sorozatában, a huszárokelőpusztai vadászháznál idősebb Fuchs Antal tiszteletére emelt emléktábla avatására került sor, két dédunokája jelenlétében. Reviczky Gábor színművész „a magyar erdők nagykövete” ismertette a néhai ugodi fővadász életútját és szakmai sikereit. Dr. Jámbor László az Országos Magyar Vadászkamara elnöke pedig elhelyezte az ünnepi koszorút az emléktáblánál.

Dr. Jámbor László köszöntő szavaival nyitotta meg, a szakmai nap záróprogramjaként az V. Vadászkamarai Trófeaszemlét, ahol Takács Szabolcs kormánymegbízott kiemelte a vadászati főidény eredményeit és az elhivatott, távlatokban gondolkodó, összefogni képes szakemberek munkáját.

Kategória: 

Címkék: 

Mi a véleménye az erdőről,
erdőgazdálkodásról?

Részletek itt

Felelősségteljes erdőgazdálkodás

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre! Értesítjük aktuális akcióinkról, eseményeinkről ...