Megújul a Kislődi Három-forrás pihenőhely

Megújul a Kislődi Három-forrás pihenőhely

A beteg, elszáradt fűz fák helyére több száz őshonos mézgás éger csemete került.

Kislőd határa jellegzetes bakonyi dimbes-dombos terület, átmenet a Magas-Bakony vadregényes hegyvonulatai és a Dél-Bakony családi túrázásra csábító változatos lankái között.

Itt található a Három-forrás pihenőhely, ami kedvelt kiránduló célpont a környék lakossága, az ide látogató turisták, természetkedvelők számára.

A forrást övező fűzfák rossz egészségi állapotuk, valamint az elmúlt időszak gyakori szeles, viharos időjárása következtében élet- és balesetveszélyessé váltak, ezért kivágásra kerültek. Helyükre a Bakonyerdő Zrt. Farkasgyepűi Erdészetének munkatársai az elmúlt hetekben több száz őshonos mézgás éger csemetét ültetett. A láthatóság és a folyamatos ápolási munkálatok megkönnyítése érdekében a csemeték mellett jelölő karók láthatóak. A mézgás éger patakpartok, vízzel jól ellátott területek gyakori, gyorsabb növekedésű, viszonylag hosszú életű fafaja, jól illeszkedik a pihenőhely természeti adottságaihoz és a terület turisztikai szerepéhez.

Ezen szerepét szem előtt tartva a hatósági bejelentéseket követően a Bakonyerdő Zrt. munkatársai kiemelt feladatnak tekintik a Pihenőhely folyamatos karbantartását, kaszálását. Közös összefogással erdei bútor garnitúra kerül kihelyezésre és a meglévő berendezések is megújulnak.  Az erdei eszközöket, bútorokat – mint például a padok, asztalok – bárki használhatja: kirándulók, túrázók, olyanok, akik a családjukkal vagy baráti társaságukkal szeretnének kikapcsolódni, piknikezni, időt tölteni a természetben.

Térkép: 

Kategória: 

Erdészeti térkép: 

Mi a véleménye az erdőről,
erdőgazdálkodásról?

Részletek itt

Felelősségteljes erdőgazdálkodás

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre! Értesítjük aktuális akcióinkról, eseményeinkről ...