Fuss az erdész szemével

Fuss az erdész szemével

“Ősz a Gerecsében” kihívás

Biztosan Ti is észrevettétek már, hogy szinte hétről hétre más arcát mutatja az erdő. Él, lélegzik és a természet csodásan megkomponált szimfóniájában minden erdőlakó tudja, hogy mikor kell belépnie és meddig tart a szólama. Az erdészek a természet karmesterei. Betéve tudják az erdőlakók összes kottáját és szinte együtt élnek a zenekarral.

Erdőjáróként akárhogy is figyelünk, sokszor nem látjuk meg azt, amire egy erdész azonnal felfigyel. Tudja mi, miért és mikor történik.

A „Fuss az erdész szemével!” kihívás sorozatot azért hívtuk életre, hogy kitágítsuk a természetben sportolók látóterét és olyan összefüggéseket és érdekességeket mutassunk be, ami mellett amúgy jó eséllyel elfutunk.

A programról bővebben

Minden évszakban kihívással várunk Titeket. Budapest környéki erdőkben olyan instant terepfutó köröket jelölünk ki, amelyek telis-tele lesznek erdészetileg fontos érdekességekkel. Ezzel betekintést nyújtunk a kulisszák mögé, hogy teljesebb képet kapjatok a természet működéséről.

Az útvonalak tervezett hossza körülbelül 10 km lesz, amelyeket egyedi jelöléssel fogunk ellátni. Az ideiglenes turistajelzéseken található QR-kódokat beolvasva tájékozódhattok a programról és az aktuális feladatokról.

A kihívás

Minden alkalommal kapni fogtok egy feladatot, amit a kör teljesítése közben kell megoldanotok. A feladatok az adott helyszínhez és az erdőben zajló aktuális életciklushoz fognak kapcsolódni. A kihívás a megadott időintervallumon belül bármikor teljesíthető.

Fotózz és nyerj!

Ha megvan a megfejtés, akkor nincs más dolgod, mint lefotózni és elküldeni nekünk. A beküldők között évszakonként 3 ajándékcsomagot sorsolunk ki. A programsorozat végén pedig kisorsolásra kerül egy hosszú hétvége, négy fő részére, a Huszárkelőpuszta Vendégházban azok között, akik a négy évszakból legalább három kihívást sikeresen teljesítettek.

KIHÍVÁS: ŐSZ A GERECSÉBEN

  • A kihívás időtartama: 2021. 10. 17. 08:00 – 2021. 12. 19. 24:00
  • Kiinduló- és végpont: Vértestolna mellett, az Országos Kéktúra jelzés és a közút találkozásánál
  • Táv: 11,53 km // 236 m+
  • Track: https://www.alltrails.com/explore/map/oee-vertestolna-32b1273?u=m
  • Jelölés: QR kóddal ellátott, logózott ideiglenes irányjelzők

A kihívás: A kör teljesítése közben fotózd le azt az őszi levelet, ami legjobban tetszett neked és küldd el az erdeisportok@oee.hu -ra. Ha tudod, akkor írd meg, hogy milyen fának vagy cserjének a levele. Ha nem tudod, az sem baj, majd mi segítünk a beazonosításban.

Kíváncsian várjuk a képeket.

Erdészeti érdekességek az útvonalon

A Programsorozatról további információ és szabályzat

Kategória: 

Mi a véleménye az erdőről,
erdőgazdálkodásról?

Részletek itt

Felelősségteljes erdőgazdálkodás

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre! Értesítjük aktuális akcióinkról, eseményeinkről ...