TeSzedd a Kéken!

TeSzedd a Kéken!

Az országos TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért szemétszedési programhoz kapcsolódva a MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG az idei évben is megszervezi a TeSzedd a Kéken! elnevezésű szemétszedési akcióját. A részletes programot, jelentkezési lehetőséget a http://teszeddakeken.hu/ ismerteti.

Az eseményre május 16-án kerül sor az Országos Kékkör vonalán (Országos Kéktúra + Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra + Alföldi Kéktúra). A több mint 2500 km hosszú túraútvonalát a szövetség szeretné megtisztítani a szeméttől, hogy minden túrázót tiszta környezet várjon. A rendezvény célja természeti értékeink közös védelme, a környezettudatosság növelése, a szemléletformálás, hogy minél több ember figyeljen oda környezetére, és minél kevesebbet szemeteljen. A program elsődlegesen olyan ifjúsági szervezeteket, iskolákat, valamint vállalatokat, önkormányzatokat, civil szervezeteket, magánszemélyeket és a gyermekes családokat kíván megszólítani, akik szeretnék környezetüket hosszú távon is szebbé, élhetőbbé tenni, illetve részt venni a TeSzedd a Kéken! környezetszépítő mozgalomban.

A TeSzedd a Kéken! mozgalom keretében 60 területi koordinátor vezeti az önkéntes résztvevők munkáját az Országos Kékkör 3 nagy szakaszán. A szemétgyűjtés az Országos Kékkör útvonalának 10 m-es sávjában történik, és tapasztalt természetjárók gondoskodnak a résztvevők biztonságáról. A TeSzedd! szervezői a szemét elszállítását és ártalmatlanítását vállalják, valamint biztosítják a szemétszedéshez szükséges eszközöket (szemeteszsák, kötözőanyag, munkavédelmi kesztyű, maszk).

Ajándék a résztvevőknek

A szervezők a program keretében sok önkéntes jelentkezőre számítanak, akik számára egy ajándékkal szeretnék megköszönni a közreműködést. A legalább 4 óra időn át szemetet gyűjtők részére egy igazolást állít ki az Magyar Természetáró Szövetség, amellyel az erdészeti társaságok által üzemeltetett turistaszállásokon egy napra 50 %-os egyszeri kedvezményt vehet igénybe (2015. június 1-től legkésőbb 2015. augusztus 31-ig).

Kategória: 

Címkék: 

Mi a véleménye az erdőről,
erdőgazdálkodásról?

Részletek itt

Felelősségteljes erdőgazdálkodás

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre! Értesítjük aktuális akcióinkról, eseményeinkről ...