FIGYELEM! Fokozott ellenőrzés erdeinkben

FIGYELEM! Fokozott ellenőrzés erdeinkben

A Bakonyerdő Zrt. Bakonyszentlászlói Erdészete felhívja az erdőlátogatók figyelmét, hogy 2015. december 4. és 6. közötti időszakban fokozott hatósági ellenőrzést tart a kezelésében lévő állami erdők területén az illegális erdei motorozás kiszűrésének érdekében.

A 2009. évi XXXVII. Erdőtörvény rendelkezése szerint szigorúan tilos az erdőben motorral, quaddal közlekedni!

Az aki engedély nélkül motorral, qauddal közlekedik az erdőben, az több szabálysértést követ el és eljárást von maga után. Amennyiben a terület természetvédelmi besorolás alá esik, úgy felelni kell súlyos természetkárosítás miatt is. Továbbá aki "betéved" olyan területre, ahol épp vadászati tevékenység zajlik, az veszélyes üzemi területre lép!

Természetesen a túrázni, kerékpározni vágyók továbbra is nyitott kapukat találnak erdeinkben. Felhívjuk azonban minden kedves erdőlátogató figyelmét, hogy a téli időszakban intenzív vadászati tevékenység van a kezelésben lévő területeken. Honlapunkon közzétettük, hogy mely területeken lehet vadászatra számítani, melyről itt, illetve az adott erdészet elérhetőségein keresztül tájékozódhat. Továbbá kérjük, legyen arra is figyelemmel, hogy a megadott dátumokon kívül a szezonban egyéni vadászatok is előfordulhatnak, amik a kora reggeli és a sötétedés előtti időszakokat érintik.

Kategória: 

Mi a véleménye az erdőről,
erdőgazdálkodásról?

Részletek itt

Felelősségteljes erdőgazdálkodás

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre! Értesítjük aktuális akcióinkról, eseményeinkről ...