Forgatás miatti lezárások a Bakonyban

Forgatás miatti lezárások a Bakonyban

Tisztelt Természetjárók!

Kedves Túrázók, Kirándulók!

Erdeink számos látogató számára biztosítanak a kikapcsolódáshoz, rekreációhoz megfelelő környezetet, emellett pedig helyszínt adhatnak a természetben zajló különféle eseményeknek. Ezen programok típusától és mértékétől függően a kedvelt kirándulóhelyek látogatása időszakosan korlátokba ütközhet.

Szeretnénk tájékoztatni a természetjárókat és felhívni figyelmüket, hogy az alább jelzett kirándulóhelyeken és időpontban forgatási munkálatok zajlanak. A munkálatokkal érintett részek turistaforgalom elől időszakosan lezárásra kerülnek.

Lezárással érintett területek:

  • Május 26. (szerda): a Cuha-völgyi tanösvény, ismert nevén a Cuha szurdok középső szakasza, a Gubányi Károly viadukttól Vinye irányába eső része, az erdei tanterem és környéke, a via ferrata és az általa érintett területek.
    A lezárás miatt a szurdok ezen a napon nem lesz átjárható a Porva-Cseszneki vasútállomás és Vinye között. A munkálatok a völgyön áthaladó „Közép-Dunántúli Piros” túra útvonalát is érintik.
  • Május 8. (szombat): az Alsó-Cuha szurdok Pakucs-pihenő, Zsivány-barlang, Remete-barlang és az Ördög-rét közötti szakasza, valamint a Pakucs-pihenő és az Ördög-rét teljes területe. A munkálatok a Betyárvilág túraapplikáció jelentős szakaszát és „Közép-Dunántúli Piros” túra útvonalának leágazását is érintik.
  • Május 11-15. (kedd-szombat): a Hubertlaki Kulcsosház és a Hubertlaki-tó, vagy más néven bakonyi „Gyilkos-tó” környezete. A munkálatok érintik a Hubertlaki tanösvényt, a Bakonybéltől Pápa irányába haladó Gerence-völgyben futó kék kereszt jelzés Hubertlaki-tóhoz vezető szakaszát.

A Kőpince barlang, a Kőpince-forrás környezete szabadon látogatható a fent említett időpontokban.

Ajánlott látnivalók Vinye közelében:

  • A gyalogosan is jól járható Ciklámenes völgy, a Hódos-ér völgye, a Likas-kő elnevezésű dolomitszikla, melynek belsejébe az idők során a víz folyósószerű üregeket vájt.
  • A Pápalátó-kő tiszta időben csodaszép kilátást kínál Pápa város és környékének természeti és épített környezetére.
  • A néhány kilométerre található Fenyőfő község határában elterülő Fenyőfői Ősfenyves gazdag élővilágával, sokszínűségével csábítja a látogatókat.  

Ajánlott látnivalók Hubertlak közelében:

  • A Forrasztókői egzótakert, árnyat adó örökzöld fafajai között megbújó tisztás és a rövid sétával megközelíthető kilátópont gyalogosan a Gerence-völgyből a kék kereszt jelzésen át érhető el, valamint Huszárokelőpusztáról a Somberek-séd völgyében húzódó erdészeti feltáróúton közelíthetjük meg, Hubertlak irányába.
  • A Gerence-völgyi kirándulóerdő kiváló lehetőséget biztosít a kirándulni, táborozni vágyóknak. A völgy a Pápa - Bakonybél útvonalon a közút mellett a Gerence-patak két oldalán gondozott, kaszált rétekkel, padokkal, asztalokkal, kiépített tűzrakóhelyekkel várja a kikapcsolódásra vágyókat.

Köszönjük türelmüket és megértésüket!

Kategória: 

Erdészeti térkép: 

Mi a véleménye az erdőről,
erdőgazdálkodásról?

Részletek itt

Felelősségteljes erdőgazdálkodás

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre! Értesítjük aktuális akcióinkról, eseményeinkről ...