Esterházy Erdészeti Erdei Iskola

Esterházy Erdészeti Erdei Iskola

Férőhelyek száma:

3 db 2 ágyas szoba. Nagyobb csoportok részére külön igénylés alapján a szállást megszervezzük.

Nyitva tartás: egész évben

Szolgáltatás:
A Bakonyerdő Zrt. tartamos erdőgazdálkodása során tudatosan törekszik az erdő közjóléti funkcióinak érvényesítésére. Ennek részeként a Pápa melletti Kupi erdőben kialakította a környezeti nevelést célzó erdei iskolai foglalkozások, egyéni és csoportos túrák, kirándulások számára alkalmas Esterházy Erdészeti Erdei Iskola és Oktatási Központot, valamint a Tallós Pál Tanösvényt. A terület jól megközelíthető a Pápa-Devecser közúttól kiépített időjárás biztos, 2,4 km-es erdészeti feltáró úton. Az oktatási központban jól felszerelt tanterem, játszótér és sportpálya, 30 fős konferenciaterem, térvilágítással ellátott, ízlésesen kialakított parkban 8 garnitúra (asztal, pad) rönkbútor, kiépített tűzrakóhely biztosít az ide érkezőknek kulturált kikapcsolódást és a környezettudatos oktatáshoz megfelelő helyszínt. A tanulók és a szervezett csoportok a foglalkozások, kirándulások során minden igényt kielégítő szaktantermet, jól képzett szakvezetést igényelhetnek, emellett a tanösvény bejárásával maguk fedezhetik fel az élő környezet szépségeit. A helyszínen fürdőszoba, WC, és 3 db 2 ágyas szoba szolgálja az itt megszállni óhajtó vendégek kényelmét. Az épületben konyha használata biztosított.


Programok:
Az iskolások a környezetvédelmi neveléshez szükséges kísérletek elvégzéséhez minden igényt kielégítő biológiai szaktanteremben végezhetik el a vizsgálataikat, kísérleteiket. Van vízvizsgáló labor, mikroszkópok, bogárnézőkék, különféle nagyítók, videó, számítógép, stb. Az iskolások környezeti nevelését szakkönyvek, feladatlapok segítik. Külön igénylés alapján az érdeklődők avatott szakvezetők segítségével ismerkedhetnek meg régi népi mesterségekkel, pl. kosárfonás, fafaragás. Külön igény alapján lehetőséget biztosítunk lovaskocsikázáshoz, illetve segítséget nyújtunk Pápa és környékének történelmi, ipartörténeti és egyéb látnivalóinak megismeréséhez. A tanösvényen erdész szakember segíti a környezet és a természetszerű erdőgazdálkodás megismerését.

 


Tallós Pál Tanösvény:
A Tallós Pál Tanösvény lehetőséget kínál a Bakonyaljai élő környezet megismerésére. A szükséges ismeretanyagok elsajátításához megfelelő képzettségű, a környezet iránt elkötelezett erdész szakember áll rendelkezésre. A tanösvény szorosan kapcsolódik az Esterházy Oktatási Központ oktatási programjához.
Az erdei iskolától indul a növénytan elismert kutatójáról, Tallós Pál erdőmérnökről elnevezett tanösvény, amely egymáshoz csatlakozó két körútból áll. Az 1 km-es kiskörúton 7 ismeretterjesztő tábla segíti az erdei növény- és állatvilág, valamint geológiai jelenségek tanulmányozását. A körúton haladva, elsősorban óvodások és kisiskolások számára biztosítunk lehetőséget az órákon hallott tananyag gyakorlati megismeréséhez. A nagykörút 4 km-es távján elhelyezett 13 db ismertető tábla a bakonyaljai erdők kialakulásáról, erdészeti alapfogalmakról, a természetvédelmi és az erdőgazdálkodás kapcsolatáról, az erdei ökoszisztéma alkotó elemeiről nyújt ismereteket. A tanösvény egyik állomása a felújított Szentkút-forrás. A kettős körúton számtalan élmény és rengeteg ismeretanyag vár a természetszerető látogatókra. A túráról visszatérve az oktatási központnál játszótér, a parkban kialakított pihenőhely várja az ide látogatókat.


A tanösvény egész évben térítési díj nélkül látogatható.
Kérjük, hogy óvják és védjék környezetünket, a berendezési tárgyakat, hogy még sokáig élvezhessük megújuló környezetünket. Kérjük, hogy a tanösvény túrán keletkezett kommunális hulladékaikat vigyék magukkal a megfelelő hulladéktárolókba.

Esterházy Erdészeti Erdei Iskola és Tallós Pál Tanösvény
Cím: Bakonyerdő Zrt.; Pápai Erdészet
8500 Pápa, Szent István út. 28.
Elérhetőség: Fenti levelezési címen
Telefon: 06/89-513-200
Fax: 06/89-513-211
Kemendy Géza - iskolavezető
06/30-268-8992
E-mail: papa@bakonyerdo.hu
NTAK regisztrációs szám: KO19013663

Kategória: 

Címkék: 

Mi a véleménye az erdőről,
erdőgazdálkodásról?

Részletek itt

Felelősségteljes erdőgazdálkodás

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre! Értesítjük aktuális akcióinkról, eseményeinkről ...