Állami elismerés

Állami elismerés

Állami elismerésben részesültek a Bakonyerdő munkatársai

Dr. Nagy István, Magyarország agrárminisztere az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc Évfordulója, március 15-e alkalmából

Életfa Emlékplakett Ezüst Fokozata kitüntetést

adományozott, Fábián Béla nyugalmazott közgazdasági és munkaügyi osztályvezető kollégának a belső szabályozás, anyagi ösztönzési rendszer alkalmazása, valamint a munkaügy vezetése terén végzett kiváló munkájáért. Az Erdők Világnapja, március 21-e alkalmából pedig

Miniszteri Elismerő Oklevél

kitüntetést adományozott Kovács Zoltánné gazdasági vezérigazgató-helyettesnek, aki a BEFAG Parkett Kft. alapítása során a gazdasági tevékenységek területén végzett kiemelkedő szakmai munkájának elismeréseként.  

Fábián Béla 1940-ben született Magyarpolányban. Alig 10 éves korában a Bakonypölöskei Állami Gazdaságánál éjszakai borsószedés volt a feladata. Az erdészeti munkákat 1 éves munkaszerződés keretében 1955-56-ban ismerhette meg. A szerzett tapasztalatokat jól tudta hasznosítani az 1956-60 között folytatott erdészeti technikumi tanulmányai során. Technikusként 5 hónapig beosztott, majd kerületvezetői kinevezést kapott a Magyarpolányi Erdészet noszlopi kerületébe. A katonai szolgálat második évében, a HM külön engedélyével jelentkezhetett az Erdészeti és Faipari Egyetem levelező tagozatára, melyet jó tanulmányi eredményére tekintettel a levelezőkre előírt 6 év helyett, "gyorsítással" 5 év alatt fejezett be 1968-ban. Ez a Farkasgyepűi Erdészetnél szállítási-értékesítési műszaki vezetői kinevezés időszakára esett.

1970. január 1-től a BEFAG egyik legnagyobb erdészeténél, a devecserinél kapott fahasználati műszaki vezetői kinevezést. Az addigi 2 műszaki vezető feladatát vette át, mely a termelés-szállítás-műhely-fagyártmánytermelés-értékesítés volt. 1974. márciusában a BEFAG keszthelyi központjába került áthelyezésre. A Fahasználati Osztályon szállítási előadói, majd 1976 januárjától a Kereskedelmi Osztályon fatermék értékesítési munkát végzett. Időközben elvégezte a Budapesti Műszaki Egyetem Gépipari Gazdaságmérnöki Karát. 1982 augusztusától munkaügyi osztályvezető lett, majd 1989-től két osztály összevonásával közgazdasági-munkaügyi osztályvezető. Széleskörű feladatokat kapott a tervezéstől kezdődően a gazdálkodás szinte egész menetét érintően. Figyelemmel kellett követnie a makrogazdasági környezet és központi szabályzó rendszer változásait. Az osztályvezető feladata volt a tervezés irányelveinek összeállítása. Nyugdíjba 2001 év végével vonult.

Több mint két évtizedes erdészeti irányításban szerzett tapasztalatait közel 20 évig sikerrel hasznosította a gazdálkodás, belső szabályozás, anyagi ösztönzési rendszer alkalmazásában, valamint a munkaügyi vezetésben.

Az állami erdőket kezelő állami erdőgazdaságok között a Bakonyerdő Zrt. az egyik legösszetettebb gazdálkodási és szolgáltatási tevékenységet végző gazdasági társaság. Ennek következtében pénzügyi, számviteli tevékenysége nagy kihívást jelent mindenkori gazdasági vezetőjének. Kovács Zoltánné gazdasági vezérigazgató helyettes 2017 szeptemberétől látja el ezen feladatokat.

A Bakonyerdő Zrt-hez 2011 nyarán került pénzügyi osztályvezető helyettesként, ahol rövidesen osztályvezetőként, majd a pénzügy, számvitel és humán osztályok összevonásával kiemelt osztályvezetőként folytatta szakmai tevékenységét. Az erdőgazdaságnál beosztottként eltöltött évek alatt megismerte a társaságra vonatkozó speciális számviteli előírásokat. Jelenlegi beosztásában a mögötte álló, felkészült szakmai stábbal magas színvonalon teljesíti a munkakörével szemben támasztott szakmai elvárásokat. Feladatai közé tartozik a gazdasági tevékenységek és folyamatok harmonizálása és irányítása a stratégiai-, üzleti és tulajdonosi célok érdekében; a stratégiai döntések támogatása, a finanszírozási döntések előkészítése; a pénzügyi, számviteli, kontrolling, adózási, pénzügyi tervezési, könyvelési és riport folyamatok irányítása, koordinálása, ellenőrzése és fejlesztése, felügyelete; adatszolgáltatások, jelentések, beszámolók készítése a hatóságok és a tulajdonos részére.

A BEFAG Parkett Kft, mint a Bakonyerdő Zrt. saját tulajdonú társaságának alapítása, hosszú, gondos előkészítő munkát igényelt az átadásra kerülő vagyonelemek mennyiségének, értékének nagysága miatt.   Az önállósodás sikeres befejezését követően a gazdasági tevékenységben továbbra is segítséget nyújt a társaságnak, és folyamatosan ellenőrzi a megkezdett tevékenységet.

A Bakonyerdő Zrt. ezúton is gratulál kollégáinak!

Kategória: 

Címkék: 

Mi a véleménye az erdőről,
erdőgazdálkodásról?

Részletek itt

Felelősségteljes erdőgazdálkodás

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre! Értesítjük aktuális akcióinkról, eseményeinkről ...