Hivatásos Vadászok versenye a Bakonyerdőnél

Hivatásos Vadászok versenye a Bakonyerdőnél

A Bakonyerdő Zrt. adott otthont a Hivatásos Vadászok Országos Szakmai Versenyének, mely idén az Országos Magyar Vadászkamara Veszprém Megyei Területi Szervezete és a vállalat szervezésében valósult meg.

A kétnapos verseny során huszonketten mérték össze tudásukat: mind a tizenkilenc megyéből érkezett egy-egy versenyző, és a tavalyi év első három helyezettje is erősítette a mezőnyt. Az első napon több versenyszámból álló lövészetre került sor a BEFAG Lövészklub gyenesdiási lőterén. Másnap, a Balaton-felvidéki Erdészeti Erdei Iskolánál elméleti és gyakorlati feladatok mérték fel a vadászok felkészültségét: többek között növény-, vadnyom-, illetve madárhang-felismerést, elméleti tesztet, valamint a balesetmentes vadásztatás fontosságát hangsúlyozó szituációs feladatot is meg kellett oldaniuk.

Az első helyezett a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Róka Bence, a Tiszavasvári Szikra Vt. hivatásos vadásza lett. A második helyet Pintér Dávid, az Ipolyerdő Zrt. munkatársa szerezte meg, míg a harmadik helyen ifj. Kuslits István, a TAEG Zrt. hivatásos vadásza végzett.

A két nap a verseny mellett hasznos szakmai tapasztalatcserére, ismerkedésre is alkalmat adott.

Kategória: 

Címkék: 

Mi a véleménye az erdőről,
erdőgazdálkodásról?

Részletek itt

Felelősségteljes erdőgazdálkodás

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre! Értesítjük aktuális akcióinkról, eseményeinkről ...