Új kilátó Pápán

Új kilátó Pápán

Pápa város Önkormányzatával már régóta terveztük egy kilátó készítését a Hagyományok Hegyén. A jogerős építési engedély 2014. szeptember 3-án került kiadásra, de a körültekintő előkészítő munkának köszönhetően, a kilátó október 21-re elkészült és a nagyközönség számára már október 24. óta látogatható.

A pápai lakosok körében csak Öreghegynek hívott Hagyományok hegyén 2014. november 21-én kerül ünnepélyesen is átadásra az Öreghegyi Kilátó.

A Pápa Város Önkormányzatával szoros összefogásban épült kilátót a Bakonyerdő Zrt építtette, a kilátó és a közvetlen környezetében elhelyezett padok és asztalok építési költsége közel 24 millió Forint volt, amelyet az erdőgazdaság biztosított.
A turisztikai attrakció fő célkitűzése azt, hogy Pápa városát is bekapcsoljuk a Bejárható Magyarország kormányprogramba. A város legmagasabb pontján, a 176 méteres Hagyományok hegyén, magasodik a faszerkezetű építmény, melynek 8,5 méteres kilátószintjéről pompás kilátás nyílik a városra, a Bakony hegyvonulataira, a Kisalföldre, és a szerencsések pedig megpillanthatják az éppen felszálló katonai repülőgépeket is.

Pápa Öreghegyi Kilátó átadásaA terület Pápa Város Önkormányzatának tulajdonában van, a terület kezelője a Hagyományok Hegye Egyesület, a felépítmény pedig a Bakonyerdő Zrt. tulajdonát képezi. A területhasználatra vonatkozó együttműködési megállapodást is november 21-én írja alá Pápa város polgármestere, Dr. Áldozó Tamás, a Hagyományok Hegye Egyesület elnöke, Tóth Kálmán a Hagyományőrző Egyesület elnöke és Varga László a Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatója. A felépült kilátó remekül kiegészíti és erősíti az itt működő egyesület programját, beépíthető annak megtekintése a városba érkező látogatók számára.

Média: 

Térkép: 

Kategória: 

Címkék: 

Mi a véleménye az erdőről,
erdőgazdálkodásról?

Részletek itt

Felelősségteljes erdőgazdálkodás

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre! Értesítjük aktuális akcióinkról, eseményeinkről ...