Önkéntes partner a Fenntarthatósági Témahéten

Önkéntes partner a Fenntarthatósági Témahéten

A Bakonyerdő is a kezdetek óta aktív szakmai partnere a Fenntarthatósági Témahétnek, amelyen idén közel 200 alsó és felső tagozatos diák vehetett részt. A Föld napja köré szervezett Fenntarthatósági Témahét országos kezdeményezés;

célja, hogy az iskolák aktívan formálják a gyerekek ökotudatos szemléletét.

A 2021/2022-es tanév kiemelt témái a víz, az egészségvédelem és a felelős fogyasztás. Ezek mellett a hulladék, mint állandó téma is megjelent.

Erdei iskoláinkban dolgozó kollégáink ellátogattak környékbeli iskolákba is, ugyanis a Témahéten a szervezők lehetőséget biztosítottak arra, hogy az iskolai programok, tanórák részeként a fenntarthatóságért elkötelezett szakemberek (önkéntesek) kiálljanak a gyerekek elé és a saját példájukkal, gondolataikkal erősítsék a Témahét üzenetét.

Az idei Fenntarthatósági Témahétre összesen közel 1 800 iskola regisztrált és 380 ezer diák 25 ezer osztályból vett részt a programokon. A szakmai partnerek által biztosított külső látogatási helyszínek és programok száma 2022-ben elérte a 170-et.

A Bakonyerdő Balaton-felvidéki, Bakonyi Kisbetyár és Sárosfői Erdészeti Erdei Iskolája valamint a Festetics Imre Élményközpontja is külső látogatási helyszínként szolgált a programsorozathoz, melyért megkapta a „Fenntarthatósági Témahét önkéntes partnere” elnevezésű digitális jelvényt.

Kategória: 

Mi a véleménye az erdőről,
erdőgazdálkodásról?

Részletek itt

Felelősségteljes erdőgazdálkodás

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre! Értesítjük aktuális akcióinkról, eseményeinkről ...