Megújulnak a balatoni kilátók

Megújulnak a balatoni kilátók

Fedezd fel őket és gyönyörködj a nem mindennapi kilátásban

A Balatonról természetesen a strand és a fürdőzés jut eszünkbe elsőként, de érdemes felkeresni a tó körül kiépült csodálatos kilátókat is, ahonnan pazar kilátásban lehet részünk a tóra és festői környezetére. A kilátókból elénk tárul a Balaton varázslatos türkizkék színe, a tavat körülvevő hegyvonulatok: a Badacsony, a Tihanyi-félsziget magaslatai, és a Balaton-felvidék kúphegyei.

Örömmel jelentjük, hogy a GINOP-7.1.9-17-2018-00016 pályázat keretében számos kilátó megújult a Balaton körül. Érdemes mindegyiket végigjárni, mert így sokféle nézőpontból gyönyörködhetünk a Balatonban és környezetében. A kilátók felfedezése az év bármely időszakában remek családi programot kínál.

A Bakonyerdő Zrt. kezelésében Gyenesdiáson a Festetics kilátó, Balatongyörökön a Batsányi kilátó, és Szigligeten az Óvár kilátó újult meg. Mindhárom település Keszthely közelében, a Balaton egyik kulturális központjában található, kiváló alkalmat teremtve a túrázás mellett a városnézéshez is, néhány kulturális programmal megfűszerezve.

Hol is találhatók ezek a kilátók? Máris mutatjuk:

Balatongyörökön a kilátó közelében egy mese ösvény létesült, amit a gyermekes családok figyelmébe ajánlunk.

A pályázati projekt keretében további kilátók is megújultak a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. kezelésében, valamint Balatonföldvár és Fonyód Önkormányzata területén is.

Térkép: 

Kategória: 

Mi a véleménye az erdőről,
erdőgazdálkodásról?

Részletek itt

Felelősségteljes erdőgazdálkodás

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre! Értesítjük aktuális akcióinkról, eseményeinkről ...