Abszolút győztes a Galya-kilátó

Abszolút győztes a Galya-kilátó

A kortárs magyar építészet legkiválóbb alkotásait díjazta pénteken az ország vezető nyomtatott és elektronikus médiájának képviselőiből álló zsűri, ahol a Galya-kilátó "Épület" kategóriában az abszolút győztes lett. A kilátó a MÉD közönségdíját is elhozta szintén "Épület" kategóriában.

A Média Építészeti Díjnak (MÉD) két kategóriája van: épületek és tervek. A két kategóriában két díjért lehetett versenyezni. Az egyik elismerést a média képviselői ítélik oda a legizgalmasabb alkotásnak, a másikat a közönség döntötte el szavazás alapján.

Az immár 11. alkalommal megrendezett versenyre a médiazsűri elé kerülő legjobb terveket és épületeket egy háromtagú, nemzetközi szakmai előzsűri választotta ki a versenyen indult munkák közül. Az előzsűrizést Indira van't Klooster holland építész és újságíró vezette, amelynek eredményeként 5 terv és 6 épület került a döntőbe a díjra nevezett 84 épület és 60 terv közül. Az előzsűri az értékelés során az építészeti kvalitások mellett vizsgálta a munkák társadalmi és szociális kontextusát és a koncepciót is.

Bardóczi Sándor a Galya-kilátóról elmondta, hogy „az egész épület nagyon él abban a környezetben, amibe a tervezői megálmodták” , illetve kiemelte azt az intelligens humort, amely többek között jellemző az alkotás bivakszállásaira: „WC nincs, de Wi-Fi van.” Martinkó József az épületet védő hálót – amely a fényviszonyok, az időjárás, a látószögek változásától függően látványosan módosul – kedvelte a legjobban, míg Dúll Andrea véleménye szerint a bivakszállások kerek ablakai és hobbitlakokra hajazó ajtói nagyon izgalmasak és inspirálók. A látogatót kíváncsivá teszik. Vajon mi lehet odabenn? /Forrás: www.turistamagazin.hu/

A bővebb cikk és további érdekes információk a Turista Magazin honlapján, vagy ide kattintva érhető el.

Térkép: 

Kategória: 

Címkék: 

Mi a véleménye az erdőről,
erdőgazdálkodásról?

Részletek itt

Felelősségteljes erdőgazdálkodás

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre! Értesítjük aktuális akcióinkról, eseményeinkről ...