Tilos az erdőkben tűzet gyújtani (Visszavonva)

Tilos az erdőkben tűzet gyújtani (Visszavonva)

A 2019. március 29-től általános tűzgyújtási tilalom lett elrendelve az erdőkben.

Frissítés: A tűzgyújtási tilalom vissza lett vonva, viszont ettől függetlenül tisztelettel kérünk minden kedves erdőlátogatót, hogy fokozott figyelemmel járjon el a tűzrakás és a dohányzás tekintetében.

Magyarország erdeiben számos helyen fokozott tűzveszély alakult ki az erősödő nappali felmelegedés, valamint a szeles és csapadékmentes időjárásnak köszönhetően, ezért az erdőkre és fásításokra, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteren belüli területre, 2019. március 29-től átmeneti időszakra általános tűzgyújtási tilalom lett elrendelve.

Mától tilos a tűzgyújtás a felsorolt területeken található kijelölt tűzrakó helyeken is, valamint a közút- és vasút menti fásításokban.

Arra kérjük az erdőben kirándulókat, a mezőgazdasági területeken dolgozókat, valamint a közúton és vasúton utazókat, hogy az erdőtüzek megelőzése érdekében járjanak el körültekintően, égő cigarettát ne dobjanak el, azt minden esetben oltsák el. Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, erdővédelmi bírsággal sújtható.

Az elrendelt tűzgyújtási tilalom visszavonásig érvényes. Az aktuális tűzgyújtási tilalmakról valamint az erdőtűz megelőzéssel kapcsolatos hasznos tudnivalókról az www.erdotuz.hu oldalon is lehet tájékozódni.

Alábbi erdészeti térképünkön megtekintheti, hogy melyek a Bakonyerdő Zrt. KIEMELTEN tűzveszélyes területei.

Kategória: 

Erdészeti térkép: 

Társas vadászati figyelemfelhívás,
helyszínek, időpontok

Részletek itt

Felelősségteljes erdőgazdálkodás

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre! Értesítjük aktuális akcióinkról, eseményeinkről ...